FAQ

WellBased

De meest gestelde vragen

Wat doet WellBased?

Als WellBased zien wij persoonlijke ontwikkeling als dé basis voor een gelukkig leven. Daarom willen wij leerlingen in het voortgezet onderwijs stimuleren om hun vaardigheden te verbreden. Omdat de maatschappij erom vraagt, en omdat ieder mens het verdient om zichzelf aandacht te geven. Door middel van 15 ontwikkelthema’s kunnen jouw leerlingen hiermee aan de slag.

De thema’s van WellBased zijn met zorg ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en zijn afgestemd op de behoeften van de leraren. De modellen uit de trainingen kunnen in alle leeftijdsgroepen ingezet worden. Zo worden deze modellen ook gebruikt in het bedrijfsleven. Doordat de modellen op een eenvoudige manier worden uitgelegd, kan elke leerling de uitleg begrijpen. In de opdrachten is er ruimte om de moeilijkheidsgraad af te stemmen op het niveau en de volwassenheid van jouw leerlingen. Zo kan elke leerling zich met onze trainingen ontwikkelen.

Docenten, en in het bijzonder mentoren, kennen hun leerlingen het beste. Hierdoor weten zij wat de leerlingen nodig hebben en kunnen zij hun keuze voor een bepaalde training daarop afstemmen. Op hun beurt leren de docenten hun leerlingen nog beter kennen door deze training. Het zou zonde zijn als deze kennis bij een externe trainer terecht komt in plaats van bij de eigen docent.

Ja, een aantal van onze thema’s zijn geschikt voor onderbouwleerlingen. Dit zijn de thema’s: Jouw doelen behalen, Actief naar elkaar luisteren, Elkaar Feedback geven, Samen problemen oplossen & Jouw eigen keuzes maken. Wil je starten met bouwen aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw onderbouwleerling? Klik dan hier om een vrijblijvend gesprek met ons te plannen: https://calendly.com/daniel-wellbased/kennismaking.

Jazeker! Je kunt nu gratis de thema’s Samen Problemen Oplossen, Jouw eigen keuzes maken & Jouw invloed vergroten proberen met onze kennismakingsmodule. De thema’s vragen weinig voorbereiding of achtergrondkennis en sluiten aan bij jouw werkzaamheden op school. Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een meeting met ons in via https://calendly.com/daniel-wellbased/kennismaking.  

Account & Platform

Wil je aan de slag met WellBased? Klik hier om een account aan te maken:
Je krijgt dan binnen 24 uur een persoonlijke link met toegang tot het platform. Nadat je hier inlogt, vind je de thema’s waarbij je bent ingeschreven. Is er iets onduidelijk? Je kunt ons bereiken via 030 208 9090, via info@wellbased.nl of plan een meeting in via https://calendly.com/daniel-wellbased/docentomgeving. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Nee, als mentor krijg jij toegang tot de thema’s en kun jij alles faciliteren voor de training. Een account aanmaken voor jouw leerlingen is dus niet nodig. Wil jouw klas liever online met de werkbladen aan de slag via hun device? Via platform.wellbased.nl/werkbladen kun jij deze met hen delen. Zo kunnen zij direct aan de slag.

Na het inloggen op ons platform, heb je toegang tot alle thema’s waarbij jij bent ingeschreven. Als je een thema selecteert, vind je een pagina met uitleg van de leerdoelen, inhoud van de trainingen en het toegepaste model. Onderaan de pagina kun je een training kiezen en starten. Bij onduidelijkheden of vragen kun je contact met ons opnemen via: tel 030 208 9090, via info@wellbased.nl, of plan een meeting door hier te klikken.

Thema's & Trainingen

Onze ontwikkelthema’s hebben geen vaste volgorde. Jij kunt zelf kiezen voor een thema die past bij de actualiteit in de klas, inspelend op de behoefte van jouw leerlingen. Zo heb jij alle vrijheid om jouw mentorlessen op jouw gewenste manier in te delen.

Elk thema bestaat uit drie trainingen. Een training duurt 30 minuten en kan dus makkelijk in een mentorles gegeven worden. In de eerste training maken de leerlingen kennis met het thema en het model dat hierbij hoort. Vervolgens gaan zij in de tweede training aan de hand van korte oefeningen hiermee verder en sluiten ze in de laatste training af met een grote groepsopdracht en een reflectie op wat zij geleerd hebben.

In drie stappen bereid je een training voor. Kies een thema, volg de instructies en ga aan de slag. Voorbereiden duurt ongeacht jouw voorkennis slechts 10 minuten, passend bij jouw werkzaamheden op school. Elke training bestaat uit begeleidende animatievideo’s. Jij als mentor fungeert als gespreksleider en kan zo elke leerling individueel aandacht geven.

Je bent in totaal 10 minuten bezig met de voorbereiding van een training. Op ons platform vind je een docentinstructie die jou uitlegt wat de stappen zijn die jij uitvoert tijdens een training. Daarnaast bekijk je de animaties die de trainingen begeleiden, zodat je weet wat jij en jouw leerlingen kunnen verwachten. Voorafgaand aan de training print je de werkbladen, of maak je deze online beschikbaar voor jouw leerlingen. Zij kunnen de werkbladen vinden op platform.wellbased.nl/werkbladen. Tot slot leg je de attributen klaar, wanneer deze bij een training zijn inbegrepen.

Een thema bestaat gemiddeld uit drie trainingen, die elk een half uur duren. In totaal ben je dus 1,5 uur bezig met het behandelen van een thema. Aan een thema besteed je dus over het algemeen drie mentorlessen.

Elk ontwikkelthema is gebaseerd op een wetenschappelijk model. Hierbij kiezen we altijd voor een model dat begrijpelijk is voor jouw leerlingen en past bij hun belevingswereld. Sommige thema’s hebben meerdere modellen, waarbij leerlingen zelf de keuze hebben in het model wat zij toepassen. Zo kan iedere leerling zelf bepalen wat het beste werkt voor hem of haar.

Voorwaarden

Je kunt onze privacyverklaring vinden via de link: https://wellbased.nl/privacybeleid/. Bij vragen of onduidelijkheid, kun je altijd contact met ons opnemen.

Hierbij hebben we twee mogelijkheden. Een individuele docent kan via iDeal betalen en zo een account aanmaken. Daarnaast is het ook mogelijk om als school een factuur op te vragen wanneer meerdere docenten een licentie willen. Vervolgens sturen we binnen 10 werkdagen een factuur met de totaalprijs en krijgen de bijbehorende accounts toegang tot onze thema’s.

Ik heb mijn antwoord niet gevonden in bovenstaande lijst.

Geen zorgen! Wanneer je een vraag hebt kun je altijd contact met ons opnemen via 030 208 9090 of via info@wellbased.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvraag