FAQ

WellBased

De meest gestelde vragen

Wat doet WellBased?

Lesgeven is leuker wanneer jouw leerlingen actief betrokken zijn. Met WellBased microtrainingen vergroot jij de actieve betrokkenheid van jouw leerlingen door het vertrouwen in eigen kunnen, de motivatie om te leren en het wederzijds respect en vertrouwen in jouw klas te vergroten.

De trainingen van WellBased zijn met zorg ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ze sluiten optimaal aan op de behoeftes en belevingswereld van jongeren, en op jouw werkzaamheden als docent. Trainingen zijn laagdrempelig, kort en efficiënt waardoor ze in te passen zijn in iedere les.

Altijd! Doordat de microtrainingen 10 minuten duren zijn ze eenvoudig in te passen in jouw bestaande lessen. Je kunt een microtraining bijvoorbeeld inzetten als een inspirerende start, effectieve pauze of leerzaam slot. Met behulp van een animatie krijgen de leerlingen alle uitleg en instructie en kun jij de training makkelijk begeleiden. Zo kun je in de beperkte tijd die je hebt, het maximale uit jouw les halen.

Jazeker! Je kunt nu gratis acht microtrainingen uitproberen. Daarnaast kun je ook vrijblijvend aan de slag met 9 mentorlessen uit de thema’s Samen Problemen Oplossen, Jouw eigen keuzes maken & Jouw invloed vergroten. Klik op ‘Probeer Gratis’ en maak een account aan! Heb je behoefte aan meer informatie? Plan een meeting met ons in via https://calendly.com/daniel-wellbased/kennismaking.  

Account & Platform

Wat leuk dat je aan de slag wil met WellBased! Klik hier om een account aan te maken. Nadat je inlogt, vind je de thema’s waarbij je bent ingeschreven. Is er iets onduidelijk? Vraag het ons in de chat rechtsonder in je scherm. Wij proberen dan je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Mochten wij even niet beschikbaar zijn, ontvang je het antwoord via de mail.

 

Nee, als docent krijg jij toegang tot de trainingen en kun jij alles faciliteren. Een account aanmaken voor jouw leerlingen is dus niet nodig. Geef je een mentorles en wil jouw klas liever online met de werkbladen aan de slag via hun device? Op platform.wellbased.nl/werkbladen kunnen zij de werkbladen downloaden. Zo kunnen zij direct aan de slag.

Na het inloggen op ons platform, kun je kiezen tussen de microtrainingen en de mentorlessen. Bij de microtrainingen navigeer je eenvoudig naar de training die jij wilt gebruiken en speel je de animatie af, zodat jouw leerlingen aan de slag kunnen. 

De mentorlessen vragen iets meer uitleg. Daarom vind je na het inloggen onder het kopje ‘Instructie’ in de menubalk een uitlegvideo die je door alle stappen heen helpt. 

Thema's & Trainingen

Onze trainingen hebben geen vaste volgorde. Jij kunt zelf kiezen voor een mentorles of microtraining die past bij de actualiteit in de klas, inspelend op de behoefte van jouw leerlingen. Zo heb jij alle vrijheid om jouw lessen op jouw gewenste manier in te delen.

Een microtraining bestaat uit 1 of 2 opdrachten en duurt zo’n 10 minuten. De inhoud kan variëren van een uitleg van een model en een bijbehorende opdracht tot een spel dat voor nieuwe inzichten zorgt bij jouw leerlingen. De training is onder andere in te zetten als inspirerende start, effectieve pauze of leerzaam slot.

Aan de hand van de drie thema’s werk je samen met jouw leerlingen aan de factoren die actieve betrokkenheid stimuleren. Dit zijn Growth mindset (uit je comfortzone, positiviteit en weerbaarheid), Groepsvorming (elkaar leren kennen, teambuilding actief en teambuilding niet-actief) en Brede vaardigheden (manieren van denken en handelen, omgaan met anderen en jezelf kennen).

De mentorlessen zijn verdeeld over 9 aansprekende thema’s. Elk thema bestaat uit twee of drie mentorlessen van 30 minuten. Tijdens de eerste training maken de leerlingen kennis met het thema en het model dat hierbij hoort. Vervolgens gaan zij in de tweede training aan de hand van korte oefeningen hiermee verder en sluiten ze in de laatste training af met een grote groepsopdracht en een reflectie op wat zij geleerd hebben.

In drie stappen bereid je een training voor. Kies een training, bekijk de korte instructie en de animatie(s) en ga aan de slag. Voorbereiden duurt ongeacht jouw voorkennis slechts een paar minuten. Tijdens de training fungeer jij als gespreksleider en heb je de ruimte om elke leerling individueel aandacht te geven.

Een microtraining bereid je in 3 minuten voor en een mentorles in ongeveer 10 minuten. Op ons platform vind je een korte instructie die jou uitlegt wat de stappen zijn die jij uitvoert tijdens een les of training. Daarnaast bekijk je de animatie(s), zodat je weet wat jij en jouw leerlingen kunnen verwachten. In sommige gevallen moet je van tevoren wat lesmateriaal printen.

Voorwaarden

Je kunt onze privacyverklaring vinden via de link: https://wellbased.nl/privacybeleid/. Bij vragen of onduidelijkheid, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat, door te mailen naar info@wellbased.nl of te bellen naar 085 06 02 420.

Er zijn twee mogelijkheden om te betalen voor een licentie. Een individuele docent kan via iDeal betalen en zo een account aanmaken. Daarnaast is het ook mogelijk om als school een factuur op te vragen wanneer meerdere docenten een licentie willen. Wanneer je een factuur aan wil vragen kan dit via daniel@wellbased.nl. Vervolgens sturen we binnen 10 werkdagen een factuur met de totaalprijs en krijgen de bijbehorende accounts toegang tot ons materiaal.

Ik heb mijn antwoord niet gevonden in bovenstaande lijst.

Geen zorgen! Wanneer je een vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat, via info@wellbased.nl of door te bellen naar 030 208 9090. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvraag