FAQ

WellBased

De meest gestelde vragen

Wat doet WellBased?

WellBased is een mentormethode zonder voorbereidingstijd. Met behulp van animaties geef je klassikaal alle benodigde uitleg en instructie. Zo heeft de mentor de tijd voor persoonlijke aandacht en maatwerk zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de mentorles.

De lessen van WellBased zijn met zorg ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ze sluiten optimaal aan op de behoeftes en belevingswereld van jongeren, en op jouw werkzaamheden als docent. Onze microlessen zijn laagdrempelig, kort en efficiënt waardoor ze in te passen zijn in iedere les.

Altijd! Doordat de microlessen 10-20 minuten duren zijn ze eenvoudig in te passen in jouw bestaande lessen. Je kunt een microles bijvoorbeeld inzetten als een inspirerende start, effectieve pauze of leerzaam slot. Met behulp van een animatie krijgen de leerlingen alle uitleg en instructie en kun jij de les makkelijk begeleiden. Zo kun je in de beperkte tijd die je hebt, het maximale uit jouw les halen.

Jazeker! Je kunt WellBased gedurende 30 dagen gratis uitproberen. Klik op ‘Probeer Gratis’ en maak een account aan! 

Account & Platform

Wat leuk dat je aan de slag wil met WellBased! Klik hier om een account aan te maken. Nadat je je hebt geregistreerd, kun je meteen aan de slag. Is er iets onduidelijk? Vraag het ons in de chat rechtsonder in je scherm. Wij proberen dan je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Mochten wij even niet beschikbaar zijn, ontvang je het antwoord via de mail.

Nee, als docent krijg jij toegang tot al het lesmateriaal en kun jij alles faciliteren. Een account aanmaken voor jouw leerlingen is dus niet nodig. Geef je een themales en wil jouw klas liever online met de werkbladen aan de slag via hun device? Op platform.wellbased.nl/werkbladen kunnen zij de werkbladen downloaden. Zo kunnen zij direct aan de slag.

Na het inloggen op ons platform vind je een overzicht van al ons lesmateriaal met bovenaan de microlessen en onderaan de pagina de themalessen. Bij de microlessen navigeer je eenvoudig naar de les die jij wilt gebruiken en speel je de animatie af, zodat jouw leerlingen aan de slag kunnen. 

De themalessen vragen iets meer uitleg. Daarom vind je na het inloggen onder het kopje ‘Instructie’ in de menubalk een uitlegvideo die je door alle stappen heen helpt. 

Thema's & Trainingen

Onze lessen hebben geen vaste volgorde. Jij kunt zelf kiezen voor een microles of themales die past bij de actualiteit in de klas, inspelend op de behoefte van jouw leerlingen. Zo heb jij alle vrijheid om jouw lessen op jouw gewenste manier in te delen.

Een microles bestaat uit een korte animatie en een opdracht van 10-20 minuten. De inhoud kan variëren van een uitleg van een model en een bijbehorende opdracht tot een spel dat voor nieuwe inzichten zorgt bij jouw leerlingen.

Momenteel bevat onze methode vier thema’s. Dat zijn Studievaardigheden (Plannen en jezelf organiseren, leren leren), Growth mindset (uit je comfortzone, positiviteit en weerbaarheid), Groepsvorming (elkaar leren kennen, samenwerken en energizers) en Brede vaardigheden (manieren van denken en handelen, omgaan met anderen en jezelf kennen).

De themalessen zijn verdeeld over 9 aansprekende thema’s. Elk thema bestaat uit twee of drie mentorlessen van 30 minuten. Tijdens de eerste les maken de leerlingen kennis met het thema en het model dat hierbij hoort. Vervolgens gaan zij in de tweede les aan de hand van korte oefeningen hiermee verder en sluiten ze in de laatste les af met een grote groepsopdracht en een reflectie op wat zij geleerd hebben.

In drie stappen bereid je een les voor. Kies een les, bekijk de korte instructie en de animatie(s) en ga aan de slag. Tijdens de les fungeer jij als gespreksleider en heb je de ruimte om elke leerling individueel aandacht te geven.

Een microles vraagt nagenoeg geen voorbereiding en een themales bereid je in ongeveer 10 minuten voor. Op ons platform vind je een korte instructie die jou uitlegt wat de stappen zijn die jij uitvoert tijdens een les. Daarnaast bekijk je de animatie(s), zodat je weet wat jij en jouw leerlingen kunnen verwachten. In sommige gevallen moet je van tevoren wat lesmateriaal printen.

Voorwaarden

Je kunt onze privacyverklaring vinden via de link: https://wellbased.nl/privacybeleid/. Bij vragen of onduidelijkheid, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of door te mailen naar info@wellbased.nl.

Je kan eenvoudig de prijs berekenen met ons offerteformulier. Als je akkoord bent met de prijs, kun je dit ook aangeven in het formulier samen met voor welke docenten een account aangemaakt moet worden. Vervolgens sturen we binnen 3 werkdagen een factuur met de totaalprijs en krijgen de bijbehorende accounts toegang tot ons materiaal.

Ik heb mijn antwoord niet gevonden in bovenstaande lijst.

Geen zorgen! Wanneer je een vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of via info@wellbased.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvraag