Over ons

WellBased

Jezelf leren kennen vraagt ruimte en tijd

Het is een investering in eigenwaarde, die een wereld van verschil maakt op de lange termijn. 

Wij zijn WellBased, en wij zien persoonlijke ontwikkeling als dé basis voor een gelukkig leven. Met ons trainingsprogramma stimuleren we leerlingen in het voortgezet onderwijs daarom om hun vaardigheden te verbreden. Omdat de maatschappij erom vraagt, en omdat ieder mens het verdient om zichzelf aandacht te geven. Voor leerlingen is zelfbewustzijn minstens zo belangrijk als leren over de wereld om hen heen. Want als je kan voelen, luisteren, samenwerken en inleven, ben je klaar voor morgen én draag je bij aan een positieve leer- en leefomgeving. 

Op ons platform vind je trainingen rondom relevante thema’s, waarmee je vandaag het welbevinden van je  leerlingen verbetert en ze stimuleert om hun plek te vinden in onze veranderende wereld. De trainingen zijn visueel, toegankelijk en interactief, met een duidelijk leerdoel en toekomstig perspectief. Als docent of mentor breng je zo jouw leerlingen op een laagdrempelige manier bij elkaar, zodat iedereen kan meedoen. Met het oog op morgen, passend bij jouw werkzaamheden op school.

Bouw je mee?

WellBased

Jij vormt de basis.

klas
ENSCHEDED - Universiteit Twente - Daniel de Vries has started new business WellBased. Incubase
Verhaal Michaela Nesvarova
FOTO: Frans Nikkels FN20220318

Hoe het begon

“Toen ik 8 jaar oud was, kreeg ik na gym ruzie met een klasgenoot. Voor ik het wist kreeg ik een forse duw en had ik op m’n zij een grote blauwe plek. Dit is mijn eerste, levendige herinnering aan het gevoel gepest te worden. Hierna volgden nog vijf jaren waarin ik met regelmaat verbaal werd vernederd, getrapt en buitengesloten.

Ook op de middelbare school lukte het mij nooit om echt mijn draai te vinden. Een hechte vriendengroep heb ik daar niet gehad. Ik was zo’n leerling die na de les achterbleef om met de docenten te praten, zodat ik mijn verhaal kwijt kon en niet naar de kantine hoefde om weer eens op zoek te gaan naar een groepje waar ik bij mocht zitten. Sommige docenten stelden mij vragen waardoor ik het gedrag van anderen beter begon te begrijpen en ik mijn eigen sociale vaardigheden gericht ging ontwikkelen. 

Toen ik vier jaar geleden op de universiteit begon, ben ik hier heel bewust mee doorgegaan. En nu heb ik sinds ruim een jaar voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik echt mezelf kan en mag zijn. Ik geniet van elke dag. Wat een contrast met 10 jaar terug. Met veel hulp van mijn ouders ben ik er elke dag in blijven geloven dat ook voor mij betere dagen zouden volgen. Die dagen zijn dus nu gekomen. Nu wil ik graag andere jongeren helpen om beter in hun vel te zitten. Om vanuit zelfbewustzijn en inzicht in patronen productievere relaties aan te kunnen gaan. Ik geloof dat je dit het beste kan doen door gericht bezig te gaan met het verbreden van je vaardigheden. Met WellBased wil ik een verschil maken en samen met scholen jongeren leren omgaan met zichzelf en met anderen.”

Daniël de Vries - 2021

Doelen

Onze visie

WellBased werkt samen met scholen om jongeren te leren omgaan met zichzelf en anderen. We richten ons in eerste instantie op het voortgezet onderwijs in Nederland, maar willen in de toekomst jongeren over de hele wereld bereiken. Hiermee willen wij een wereld creëren waarin mensen beter in hun vel zitten en beter kunnen presteren op school of tijdens hun carrière.
Young,Student,Girl,Sit,At,Table,With,Textbooks,And,Laptop
maak kennis met

Ons team

Daniël de Vries

Founder

Myrthe van der Houwen

Lead Customer Succes

Kevin la Grand

Head of Growth

José Franken

Workshop Specialist

Linh Ho-dac

Workshop Architect

Maria Noordenbos

Visual Designer

Noor de Feber

Visual Designer

Ties Rothman

Boekhouder

Niek Boersen

Web Developer & IT

Offerte aanvraag