Storytelling

WellBased

Over dit thema

Iedereen houdt van een goed en meeslepend verhaal. Echter, het formuleren van een verhaal kan voor een leerling best lastig zijn. Wanneer je jezelf verbetert in story telling kun je mensen beter meenemen in je verhaal en kun je ze enthousiasmeren. In het thema Story telling gaan de leerlingen bezig met drie verschillende methodes om verhalen te vertellen, die allemaal een ander effect op de luisteraar hebben. Bij elke training kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten.

Video afspelen

Trainingen

1

Een goed verhaal

Ontwikkel jouw leerlingen in het meenemen van de luisteraar in een verhaal door middel van het Eerst-Maar-Dus-Nu Model en het gebruiken van zintuigen.

2

Tijd voor een feest!

Laat jouw leerlingen kennis maken met een overtuigende tekst schrijven en vertellen met behulp van het Waarom-Hoe-Wat model.

2

Held!

Leer jouw leerlingen als groep een fictief en meeslepend verhaal te ontwikkelen door elk drie zinnen te schrijven, die samen een verhaal vormen.

4

Jouw verhaal

Zorg dat jouw leerlingen nog eens oefenen met het schrijven van een verhaal met een model naar keuze en laat ze reflecteren op wat ze hebben geleerd.

LEERDOELEN

De leerling...

kan een verhaal vertellen op basis van het Eerst-maar-dus-nu model en weet wanneer je deze toepast.
kan zinnen toevoegen aan een verhaal die inspelen op zintuigen.
kan een verhaal vertellen op basis van het Waarom-Hoe-Wat model en weet wanneer je deze toepast.
kan een verhaal vertellen op basis van het model ‘De reis van de held’ en weet wanneer je deze toepast.
weet wat storytelling is en het doel ervan.

Offerte aanvraag